Saturday, May 12, 2012

the last one.wordy, n detail coz i dont want to forget it

.

aku tulis bnde nih sbb hari ni hari last aku belajar dgn peter, a.k.a hari last lecture utk final year, final term before exam on this 21st..sebelum aku lupe, aku decide utk mengarang pnjg walopon dah pukul 12lebih..walopon esok aku kene bgn pgi sbb nk keje open day..aku sanggup cekang mate..purpose aku tulis n cte secare detail sbb nnti bile dah blik malaysia, or bile dah tua, at least aku boleh bce blik bnde aku tulis..mgkin time tuh aku dah lupe lgsg..mgkin aku da rase xberharga pon bnde2 ni time tuh mcm aku rase harini..tp bile tetibe kot aku terbukak blik post nih, boleh aku bygkan blik suasana hari ni...10 tahun akn dtg ke...aku boleh still byg bnde2 yg berlaku kt sini..xpenah lagi lah aku tulis bnde2 biasa cmni..korg xyah bce lah wey...xdek ape pon...aku nk keep bnde nih dlm otak aku je..

hari ni hari last lecture..agak syahdu terase..hari jumaat..11 mei 2012..ade satu kelas je harini..Peter py kelas..drama n literature..aku, kayla n wazap mcm bisalah,masuk klas B sbb mls nk pegi klas ptg..Peter pakai kemeja n dekat luar die pakai vest corak batik..Indon kot aku rase..bini die belikan agaknye..masuk kelas cm biasa..duk meja blkg skali..aku pakai baju oren gmbr basikal dgn cardigan itam+selendang kelabu..Peter masuk lambt sikit sbb kelas b4 tuh die jgk yg aja..(before tuh klas assessment,die sejam russel sejam).. so die bg rehat..lame jgk la..kami msuk klas, ade bape org je dlm klas..ramai pegi crik mknn..lapa agaknye..yana sekali lah..duduk n borak2 sementara tggu peter..lame jgk Peter menghilang..pukul 10.25 kot bru stat klas..sian die lapa agaknye..kami smbg bincng soalan yg konon2 msuk exam..lagi dua soaln..6 n 7..dua2 soalan novel..kite runner n pygmalion..Peter cte pasal history pygmalion yg die cilok kt wikipedia..google..hehe..comel..aku rakam die ngaja dlm seminit..die buat metaphor pasal kite runner gune die n ayah die..ayah die ngecat tgga, die yg pegang tangga..bile part pygmalion, die ty sape yg salu jdik eliza.okey fine..xdek muke lain..aku lah..yg suke buat sore ntoh bnde2 tuh..fine xpe kelas last..peter pon cm merayu..aku pon jadilah..din jdik higgins, sha jadi mak higgins..bile aku salah sebut Hungarian, aku kene gelak..asalnye x..wazap la nih..betulkan aku syp2 (sbb die duk sbelah aku, aku duk tepi sekali dkt tingkap), xpasal2  peter dgr..dan2 die betulkan aku jgk..bangggggggggg aku kene gelak..malu..sape tah ckp, hoh nk aja phonetic la sgt..hahaha..tetibe eliza salah sebut..hahah..ngok gile..then aku teruskan..pastu slh sebut lagi name tempat..Gloucester..yana ckp epul yg betulkan..nseb bek aku pekak sikit tdi..haha...ntah bnde2 aku rase..but i was happy sbb aku wat samting on the last day..then peter tunjuk video ending pygmalion..hitam putih py video..ending xsame mcm yg julia tunjuk version kaler py..yg hitam putih nih henry n eliza bersame..Peter ckp time tuh bernard shaw xsuke ending ni..tp xpe..kitorg enjoy tgk video tuh smpai abih klas..abis klas awal 10.45..Peter bg blik awal..before bersurai die ckp die pakai vest tuh sbb ari jumaat ke ape tah..xigt...malaysia2 kot die sebut..ckp thnks dekat die..die senyum..ckp, "today is the last one, last one.." then kitorg kuar..balik nk amik esaimen ngn tilly..

waaaaaaaaaa abis dah klas..sedihnyeeeeeeeeee...lpas nih xdek da nk bljar ngn diorg T____T..seriously...sedih sedih sedih...3 thun aku igt dulu pnjg, rupen2nye sekejap je..T______T...

n bile tgk fb pon, ramai buat status hari last belajar..kt rumah pon bdk2 nih duk ckp pasal sedih da nk tggl warwickk (tmbh pulak charlene shoba mai umah nk survey buku teks yg aku pinjam, lgilah rancak perbualan) menambah syahdu di hati aku..


video



"bende2 yg biasa berlaku itulah yg akan jadi special bile die dah xlagi berlaku"


lyn pulak aku mlm nih..papepon aku terase syahdu sungguh =,(

.

0 comments: